Despre Noi
 

Data şi locul înfiinţării
BMC Sanayi ve Ticaret A.S. este una dintre cele mai mari fabrici de autovehicule comerciale din Turcia. Infiinţată în 1964, compania fabrică camioane, vehicule comerciale uşoare, autobuze şi motoare Diesel, într-un loc situat la 11 Km de Izmir, al treilea mare oraş al Turciei.

Parteneriatul cu BMC
Compania a început printr-un parteneriat cu BMC, producând sub licenţă vehicule comerciale Austin şi Morris, reuşind să includă în 1966 o gamă de camioane, camionete, tractoare pentru agricultură şi motoare Diesel.

Noutăţi şi inovaţii
Jucând un rol important în dezvoltarea Industriei Autovehiculelor turceşti, BMC a avut o contribuţie considerabilă prin producerea primului motor Diesel în Turcia, urmată de introducerea adaptorului de la benzină la motoarele Diesel în 1976. In plus faţă de producerea unor vehicule complete, BMC a început să fabrice motoare industriale, generatoare, motoare maritime şi produse militare, necesare pentru susţinerea celei mai prospere Industrii Turceşti.

Istoria gamei de modele
Una dintre cele mai mari realizari ale BMC de-a lungul anilor a fost introducerea pe piaţă a camionetei Leyland 30, care a fost primul vehicul comercial uşor în seria Leyland. In 1983, BMC a produs gama de camioane Yavuz, care au fost primele vehicule comerciale cu motor turbo din Turcia. In 1985, Yavuz a fost înlocuit de gama de camioane Fatih încorporând noile motoare Diesel Cummins. BMC a dovedit încă o dată că face parte dintre cei mai puternici fabricanţi de vehicule comerciale din lume.

Noua strategie
In 1989, o noua strategie de dezvoltare a fost pusă în aplicare după ce toate acţiunile companiei au fost achiziţionate de Çukorova Holding, în prezent cel mai mare conglomerat al Turciei. Consecvent, BMC a semnat în 1990 un acord de cooperare cu renumita casă de design Italiană Pininfarina, obiectivul fiind crearea unui autovehicul unic. Ca rezultat al unei munci intensive de 6 ani şi a unei investiţii de 120 de milioane de USD, BMC a introdus pe piaţă în Ianuarie 1997 noua gamă de camioane Professional. Gama Professional i-a permis BMC-ului să fie recunoscut internaţional, conferind un prestigiu în întreaga lume a Industriei de Autovehicule Turceşti.

BMC în prezent
Continuând să lucreze sub structura Çukurova Holding, cu o cifră de afaceri anuală de 9.1 miliarde USD şi active totale în valoare de 19.5 miliarde USD, angajând 34.000 de oameni din 101 companii active în prezent în sectoarele: bancar, asigurări, telecomunicaţii, oţel, textil, minerit, industria lemnului, chimiei, transportului şi construcţiilor. BMC este singura corporaţie de autovehicule din Turcia care deţine propriile documentaţii referitoare la design, dezvoltare şi inginerie fară a se baza pe alte companii străine.

     
   Confidentialitate date personale  | Despre noi  | Noutati  | Finantare  
Copyright BMC Romania 2008 © . Toate drepturile rezervate