BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, se pregătește să deschidă o linie de producție pentru autobuze electrice, prima de acest fel din România.
Această inițiativă va pune România pe harta exportatorilor de autobuze electrice, aducând o schimbare semnificativă în peisajul industrial românesc. Linia de asamblare a noilor autobuze beneficiază de componente provenite din China. Se va consolida astfel colaborarea internațională în efortul de a promova vehiculele electrice și de a contribui la sustenabilitatea mediului.
BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, se află în pragul deschiderii primei linii de producție pentru autobuze electrice din România. În prima jumătate a anului viitor, fabrica din localitatea de lângă București se pregătește să demareze producția de autobuze electrice. Numele acestora va fi Eurobus Diamond. Alegerea producției la Ciorogârla va aduce beneficii semnificative companiei. Inclusiv o reducere a costurilor cu 3-8% în comparație cu importurile din China, unde BMC a deja livrat 500 de autobuze electrice.
Autobuzele fabricate la Ciorogârla sunt concepute pentru a satisface atât cererea internă, cât și pentru a fi exportate, cu o atenție deosebită acordată piețelor regionale precum Bulgaria, Serbia și Ungaria. Cu planuri ambițioase, producătorul vizează extinderea exporturilor către alte destinații, inclusiv Italia și Spania.
Această mișcare strategică subliniază hotărârea fermă a companiei de a dezvolta și promova tehnologia vehiculelor electrice într-un mod durabil. Astfel, producătorul contribuie la avansul pieței auto din România și din întreaga Europă. Asta va consolid poziția țării noastre în domeniul vehiculelor electrice și a inovațiilor sustenabile.
Vor fi 200 de locuri de muncă în prima fază
Uzina din Ciorogârla are capacitatea inițială de a produce 200 de autobuze electrice anual. Cu posibilitatea de a extinde producția până la 7-800 de unități în funcție de cerere. Această inițiativă va genera crearea a 200 de locuri de muncă în prima fază. Odată cu extinderea capacităților, numărul de angajați ar putea să ajungă la 7-800 de persoane. BMC Truck&Bus își propune să nu se limiteze doar la producția de autobuze. Se dorește extinderea în fabricarea vehiculelor mai mici, inclusiv microbuze electrice. Această diversificare a gamei de produse subliniază angajamentul companiei în promovarea tehnologiei vehiculelor electrice și adaptarea la nevoile pieței în evoluție.
„Noi deținem în Ciorogârla un teren cu o suprafață de 35.000 de metri pătrați, din care actuala unitate de producție, în care am investit 3 milioane de euro, ocupă doar 10.000 de metri pătrați. Mai avem suficient loc pentru a doua facilitate”, spune Colacea. Potrivit acesteia, începerea producției de autobuze electrice va genera, într-o primă fază, crearea a 200 de locuri de muncă. Odată cu a doua facilitate, numărul de angajați va urca la 7-800. Practic, un om per autobuz produs anual”, a declarat Silvia Colacea, director executiv BMC.