BMC

O firmă din Ciorogârla va fabrica autobuze pentru Galați. Compania de transport a comandat 40 de autovehicule

Contractul dintre compania BMC Truck & Bus SA și societatea de transport public din Galați (SC Transurb SA) are valoarea de peste 26 de milioane de lei. Fabricantul va produce autobuzele la Ciorogârla, în județul Ilfov, și le va livra în cel mult cinci luni. Cele 40 de autobuze sunt de tipul EURO 6, au lungimea de 12 metri și capacitatea de transport de minimum 85 depersoane.

Societatea BMC Truck & Bus SA are patroni turci și fabrica se află în Ciorogârla. Conform înțelegerii, autobuzele care costă aproximativ 656.000 de lei, bucata, vor fi livrate în cel mult cinci luni. De asemenea, fabricantul s-a angajat să asigure mentenanța noilor autobuze timp de cei cinci ani.

„În urma finalizării documentelor depuse de ofertanți, a ofertei tehnice și ulterior, a ofertei financiare vă comunicăm că oferta declarată câștigătoare este cea depusă de operatorul BMC Truck & Bus SA. Prețul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, respectiv 656.150 lei / bucata X 40 bucăți. Contractul prevede o mentenanță de 5 ani de zile, timp în care firma câștigătoare va asigura buna funcționare a autobuzelor livrate. Autobuzele urmează să fie livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației”, au anunțat reprezentanții Transurb și ai Primăriei Galați.

Achiziția va fi plătită de societatea gălățeană de transport public în baza unui împrumut bancar girat de Primăria Galați.