BMC

Primăria Sibiu a cumpărat 10 autobuze de la producătorul român BMC Truck & Bus cu 10,5 mil. lei

Primăria Sibiu a finalizat achiziţia a 10 autobuze City Bus Diamond de la probucătorul de autobuze BMC Truck & Bus din Ciorogârla, Ilfov, pentru care a plătit 10,5 mil. lei (aproximativ 2,2 mil. euro). Autobuzele măsoară 12 metri, au trei uşi, un motor Euro 6 produs de Daimler (deţinătorul mărcii Mercedes Benz), precum şi podea joasă şi rampă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

Capacitatea autobuzelor este de 28 de locuri pe scaune şi 73 în picioare, inclusiv un loc pentru un scaun cu rotile. Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, astfel că pot fi monitorizate în timp real pe traseu, iar pentru siguranţa călătorilor acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere. Cele 10 autobuze vor intra în parcul auto Tursib care s-a înnoit la finalul anului trecut cu 55 de autobuze.

Compania BMC Truck & Bus, cu sediul în localitatea Ciorogârla, Ilfov, a fost înfiinţată în anul 2002, ca unic distribuitor în România a autovehiculelor marca BMC, produse în Turcia. Din 2013, compania a început să fabrice autobuzele Eurobus Diamond. BMC Truck & Bus, controlată de oamenii de afaceri turci Kilic Sinan, Kilic Erhan şi Kilic Hakan, a avut în 2018 o cifră de afaceri de aproape 23,8 mil.lei (5 mil. euro) şi un număr mediu de 47 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Citeste mai multe pe https://www.zf.ro/zf-transilvania/primaria-sibiu-a-cumparat-10-autobuze-de-la-producatorul-roman-bmc-truck-bus-cu-10-5-mil-lei-18139341